top of page

DISTILLEERDERIJ

Aan de landelijke, door bomen en groen omgeven Overschiese Kleiweg in Rotterdam, vlakbij graanmolen De Speelman, vind je Cley Distillery. Dit is de micro-distilleerderij van Paul den Dulk en Maria Neves waar zij whisky en gin produceren onder het Cley-label. Paul en Maria startten de Cley Distillery in 2015. 

VOLGENS EEUWENOUDE TRADITIE

Paul en Maria raakten gefascineerd door het idee van een eigen distilleerderij, toen zij via een receptuur uit 1795 in aanraking kwamen met de eeuwenoude Nederlandse stooktraditie. Paul, met zijn achtergrond als innovator in de voedingstechnologie en smaakmaker, volgde een opleiding tot distillateur in het Belgische Hasselt. Het echte ambacht leerde hij in het Jenevermuseum in Schiedam.

Hij en Maria zagen een uitdaging in het maken van whisky en gin volgens die oude traditie. Met de distilleertechniek die daarbij hoort. En met hun ideeën over het creëren van smaak. En nu maken ze dus inderdaad hun eigen whisky en gin!

 

UIT ORIGINELE SCHIEDAMSE KETEL

De 'spirit' of moutwijn volgens het oude recept komt na drievoudige distillatie uit een originele Schiedamse ketel. Voor de spirit kiezen Paul en Maria voor dubbele lagering, waarvan de tweede lagering op kleine, actieve vaten. En dat levert bij elkaar een whisky op met een heel eigen karakter: Cley Whisky.

 

En ook met hun gin grijpen Paul en Maria terug op oude Nederlandse technieken en receptuur. In de op traditionele wijze gestookte moutwijn weken zij jeneverbes, Jamaica-peper, sinaasappel en koriander. Dit resulteert in de ouderwets smaakvolle Cley Dutch Dry Gin.

 

Ook Maria is inmiddels geschoold in de kunst van het distilleren. Daarnaast verzorgt zij de styling van de Cley-producten en geeft zij nosings & tastings.

Paul en Maria gaan met hun distilleerderij voor de hoogste kwaliteit. Dat is hun uitdaging, gefascineerd als ze zijn door de Magie van het Smaak Maken.

CONTACT

Paul den Dulk & Maria de Sena Neves

Overschiese Kleiweg 745 / 3045 LM Rotterdam / Nederland

Telefoonnummer Paul: 06 28 44 15 58 / Telefoonnummer Maria: 06 51 36 47 17

E-mail: info@cleydistillery.com

Bedankt voor de inzending!

bottom of page