top of page
CLEY Whisky fles 09.png

CLEY DUTCH DRY GIN

Ambachtelijk gemaakte gin, gedistilleerd in pot-stills.

Voor wie iets verfijnders zoekt dan industriële gin.

OP BASIS VAN EEN EEUWENOUD RECEPT

Het Engelse woord ‘gin’ is een afkorting van het Nederlandse ‘genever’ (nu ‘jenever’). Cley Gin gaat terug naar die oude, ambachtelijk gemaakte, met jeneverbessen en kruiden op smaak gebrachte moutwijn. Met zorg en aandacht en volgens 17e-eeuws recept bereid, levert dit bijzondere, smaakvolle gins op.

_DSC9186.JPG
_DSC9172.JPG
HOLLANDSE DISTILLEERTECHNIEK

Micro-distilleerderij Cley beschikt o.a. over een oude, koperen alambiek (distilleerketel) die destijds is gemaakt door Gebr. H.J. Scheffers uit jeneverstad Schiedam. Bijzonder aan de Schiedamse alambiek is de ‘aromabol’ die gebruikt wordt voor het ‘fijn-distilleren’. De vloeistof gaat driemaal door de ketel voor die als spirit op het vat gaat om whisky te worden, of als moutwijn om als basis voor de gin te dienen.

LIBRARY OF SPIRITS

‘Voor een zomerse avond met vrienden: een mooie gin, tonic, ijsklontjes en een beetje sinaasappel erbij… genieten maar’.

ONZE GIN'S

Een op de ‘ouderwetse’ Hollandse manier gestookte gin. Jeneverbes, kruiden en piment geven Cley Dutch Dry Gin zijn warme, volle smaak. Er zijn 2 versies: Cley Dutch Dry Gin, en Cley Dutch Dry Gin Barrel Aged die een jaar op vat heeft gerijpt.

CLEY Whisky fles 03.png
CLEY DUTCH DRY GIN

Categorie

Gebotteld

Vat type

Alcohol

Inhoud

Dry Gin

2018

Bourbon Casks & Virgin Oak Finish

43% Vol.

500 ml

Ambachtelijk gemaakte gin, gedistilleerd in pot-stills. De op de Cley moutwijn geweekte jeneverbes en piment van Jamaica-peper zorgen voor de warme en volle smaak, andere ingrediënten leveren tonen van sinaasappelschil en citrus, tonen die je terugvindt in de lange afdronk. Voor wie iets verfijnders zoekt dan industriële gin.

CLEY Whisky fles 04.png
CLEY DUTCH DRY GIN
BARREL AGED

Categorie

Gebotteld

Vat type

Alcohol

Inhoud

Dry Gin Barrel Aged

2018

Bourbon Casks & Virgin Oak Finish

43% Vol.

500 ml

Ambachtelijk gemaakte gin, gedistilleerd in pot-stills. De op de Cley moutwijn geweekte jeneverbes, kruiden en piment van Jamaica-peper zorgen voor de warme en volle smaak, De rijping op het eiken vat geeft deze gin extra diepgang, met tonen van vanille en hout. Om eens goed voor te gaan zitten.

CLEY DUTCH DRY GIN
CEY DUTCH DRY GIN BARREL AGED

Perfect serve

CLEY GIN & TONIC

Fill a Copa Cabana glass or tumbler with ice cubes. Add a slice of orange. Now pour 40ml of CLEY® Dutch Dry Gin into the glass. Add a Premium Indian tonic and stir with a straw.

VERKOOPPUNTEN

SLIJTERIJ DE HELM

Kerkweg 18

Pijnacker

JENEVER MUSEUM

Lange Haven 74-76

Schiedam

MITRA VAN LENTE

Kleiweg 32

Rotterdam

GALL & GALL

Jacob Catsstraat 84

Rotterdam

LIBRARY

OF SPIRITS

Oude Binnenweg 111B

Rotterdam

WIJNHANDEL

ALAMBIC

Hoogstraat 139

Schiedam

WIJNHANDEL JAN EN MONIQUE

Prinses Margrietstraat 2

Ridderkerk

WIJNHANDEL

PEETERS

Vasteland 56

Rotterdam

DE DRUIVENTUIN

Rosmolen 32

Leiden

bottom of page